1E EDITIE LIONS CULINAIRE WIJNPROEVERIJ: 30 APRIL 2015 WIJNWENSEN

Ongeveer 125 gasten bezochten op 30 april 2015 de Lions Culinaire Wijnproeverij, locatie Van der Valk Hotel Cuijk. Een mooie opkomst voor deze eerste editie. En een hele kluif voor de Lion: promotie, werving, sponsoring, inrichting, entertainment, selectie wijnhuis en contacten wijnboer, presentatie, koken en serveren van de culinaire hapjes, afwassen, …

Alles voor het goede doel, de WensAmbulance. Met een op de avond gekregen prachtige cheque van de Industriële Kring Land van Cuijk, de kaartopbrengst én de opbrengsten van de verkochte wijnen, werd een totaal bedrag van € 8.000 opgehaald. De WensAmbulance ontving uit handen van Lionslid Arie van Turnhout, ook actief als vrijwilliger bij de WensAmbulance, een cheque van de gewenste € 3.500.

Het resterende bedrag werd voor 100% ingezet voor andere goede doelen die voldoen aan de door de Lions gestelde criteria. 

 

WensAmbulance Brabant          

Met de WensAmbulance kunnen laatste wensen van mensen in vervulling gaan. Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Ze worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid mee in de ambulance. Het vervoer met de ambulance is kosteloos.


De Wij
n en culinaire proeverij avond

De avond was geheel in Franse sferen. De gasten proefden 6 schitterende wijnen van Domain De Marotte uit de Provence met 6 op deze wijnen afgestemde culinaire gerechtjes. De wijnproeverij werd verzorgd door Daan en Elvire van Dijkman, eigenaren van Marotte Vins. De culinaire gerechten werden gemaakt door de Lionsleden.

Na afloop van de wijn proeverij konden de gasten de wijnen bestellen. De opbrengst was voor de WensAmbulance Brabant.

Project Details

DATUM

30 april 2015

GOEDE DOEL

WensAmbulance