Online doneren aan Lionsclub Land van Cuijk & Overmaze, Stichting Fundraising Land van Cuijk en Overmaze, via Geef.nl site ANBI.

Pantein ontvangt Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk en Noord-Limburg

Op 18 juni 2019 kregen Henk Ermers en Helma Schraven van Zorggroep Pantein een splinternieuwe rolstoelfiets overhandigd door Hans Hutten namens Lions Land van Cuijk en Overmaze. Met deze speciale fiets kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel ondanks hun beperking samen met een begeleider een fietstochtje maken. De rolstoelfiets werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Wijnavond die we afgelopen maart organiseerde.

De wijnavond – een speciale editie in het kader van het 25-jarig bestaan van onze Lionsclub – was ook dit jaar een groot succes met 140 deelnemers. De opbrengst van deze avond – uit entreegelden, een veiling met bijzondere kavels en verkoop van wijnen – komt geheel ten goede aan projecten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg, waaronder deze rolstoelfiets.

Pantein ontvangt elektrische Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk en Noord-Limburg

Elektrische Rolstoelfiets

Met de rolstoelfiets kunnen mensen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg per fiets op stap met iemand die afhankelijk is van een rolstoel. Bijzonder handig voor mantelzorgers, familieleden en vrienden. Het bijzondere van deze rolstoelfiets is dat – in tegenstelling tot een duofiets – er geen transfer nodig is tussen de rolstoel en de fiets. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder tilhulp of krachtsinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. De fiets heeft breed geplaatste en meesturende voorwielen die zorgen voor een korte draaicirkel en extra stabiliteit. Als extra heeft de rolstoelfiets een elektromotor met twee accu’s voor een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog makkelijker maakt.

Pantein ontvangt elektrische Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk en Noord-Limburg

Samen er op uit

De rolstoelfiets, door de Lions gekocht bij Kocken Tweewielers (Boxmeer), werd na overhandiging als eerste in gebruik genomen door Jan en Nelly Donkers. Over de rolstoelfiets zegt Jan: “Het rijdt natuurlijk iets anders dan een gewone elektrische fiets (de 86-jarige Jan rijdt nog elke dag ca. 30 kilometer voor zijn plezier en om in conditie te blijven), maar dat went snel. Ik had niet verwacht dat hij zo wendbaar zou zijn, wat het fietsen wel een stuk veiliger maakt. Wij vinden het prachtig om nu weer samen per fiets erop uit te kunnen. We genieten van al het moois dat het Land van Cuijk te bieden heeft en kunnen weer een ronde fietsen langs onze dochters in Beers, Gennep en Sambeek.”

Pantein ontvangt elektrische Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk en Noord-Limburg

Reserveren

De rolstoelfiets staat gestald bij Pantein Castella, Cantheelen 6 200 in Cuijk. Inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg kunnen daar de rolstoelfiets lenen voor enkele uren. Deze uitleen is gratis, de gebruiker betaalt 10 euro borg. Om optimaal en veilig gebruik te maken van de rolstoelfiets, krijgt iedere gebruiker vooraf een korte instructie. Voor het reserveren van de rolstoelfiets kunt u op werkdagen tussen 8.30-16.00 uur contact opnemen via tel. 0485 – 84 4402 of locatieondersteunerCuijk@pantein.nl.

Fietsmaatjes gezocht

Castella en de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze zijn op zoek naar vrijwilligers, die samen met een rolstoelgebruiker op de rolstoelfiets een fietstochtje willen maken. Meer informatie of aanmelden kan via Henk Ermers, coördinator informele zorg Pantein: h.ermers@pantein.nl of tel. 0485 – 84 44 78.

De Stichting Fundraising Land van Cuijk en Overmaze is de Stichting van de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze waar de financiële afwikkeling van de goede doelen in plaats vindt. Deze Stichting beschikt over de ANBI status.

ELKE CENT NAAR HET GOEDE DOEL

100% anti-strijkstok beleid en ANBI status

Alle Lions werken geheel vrijwillig. Honderd procent van de opbrengsten komt direct bij het goede doel terecht. De organisatiekosten worden namelijk volledig door de Lions zelf betaald uit de contributie die zij betalen. Ook alle kosten voor programma-activiteiten worden door de leden zelf betaald.

De opbrengst van fundraisingactiviteiten, het sponsorgeld en ontvangen donaties worden voor honderd procent besteed aan de goede doelen die we ondersteunen. Zie pagina projecten.

Lionsclub Land van Cuijk & Overmaze houdt de financiën voor de eigen organisatie en voor de fundraising ten behoeve van goede doelen, strikt gescheiden. Daarvoor is de Stichting Fundraising Land van Cuijk & Overmaze opgericht. Deze Stichting heeft de ANBI-status. Meer informatie over de deze stichting? Lees het hier.