Wijn en Culinaire Proeverij 2016

Gezellige 2de editie van de Lions Wijn- en Culinaire Proeverij op vrijdagavond 3 juni 2016

Een bijzondere avond in Franse sferen
Bijna 100 gasten beleefden een avond in Franse sferen. Die sfeer werd gerealiseerd door Franse kraampjes, live muziek en Franse zang. En uiteraard de heerlijke wijnen en culinaire hapjes.De gasten proefden een negental schitterende wijnen van Chateau de l’Horte uit Zuid Frankrijk: drie witte, een rosé, drie rode en voor de verwende wijnliefhebbers twee speciale en beperkt verkrijgbare rode wijnen. De wijnproeverij werd verzorgd door Paul den Toom, wijnmaker van Chateau de l’Horte.
Ook culinair werden de gasten verwend. De Lions serveerde op de wijn afgestemde kleine hapjes waar de gasten gedurende de hele avond mee werden verrast.
Na afloop konden de gasten de wijnen uit de wijnproeverij kopen. De wijnen zijn tot de voorraad strekt, nog na te bestellen.

Het goede doel van dit jaar

De opbrengst van de wijnavond en ook de latere verkoop van de wijnen, is bestemd voor het goede doel. Dit keer is er speciale aandacht voor Stichting Het Vergeten Kind. Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ruim 33.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgeroepen op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. De Stichting Het Vergeten Kind (voorheen de Guusje Nederhorst Foundation) zet zich in voor deze kinderen.
In 2017 gaan alle Lionsclubs van Nederland, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions International, proberen om samen € 375.000,- in te zamelen voor deze ‘vergeten kinderen’. De Lions zetten zich in voor zes mooie speellocaties, tovertuinen, etc. om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. De zes locaties worden verdeeld over Nederland. Welke locatie het bij ons in de buurt gaat worden, wordt in 2017 in samenspraak met de Stichting Het Vergeten Kind bepaald.
Voor meer informatie over de samenwerking tussen de Lions en de stichting Het Vergeten Kind kunt u terecht op de website van Het Vergeten Kind. Ook zal een deel van de opbrengst worden gedoneerd aan andere goede doelen in de regio Land Van Cuijk en Noord-Limburg.

Het wijnhuis

Vlakbij Montbrun des Corbieres (in Languedoc-Rousillion tussen Carcassonne en Narbonne) ligt het Franse wijnchâteau Château de l’Horte. Dit château is van de Franse wijnmaker Jean Pierre Biard en de Nederlandse Johanna van der Spek. Vanuit dit château worden vele wijnen geëxporteerd naar verkooppunten over de hele wereld. De wijnen van Château de l’Horte worden regelmatig bekroond met Awards. Zo hebben maar liefst zeven wijnen sterren gekregen in de Wijnalmanak 2010 van Harold Hamersma & Huybrecht Duijker.

Château de l’Horte maakt wijnen die bedoeld zijn voor een breed publiek. De wijnen zijn toegankelijk, jong drinkbaar en hebben ook bewaarpotentieel. Getracht wordt om zoveel mogelijk uit het unieke Terroir te halen, zodat er frisse, complexe wijnen gemaakt worden die vooral veel fruit in zich hebben aangevuld met de unieke karakteristieken van de Languedoc: volle, smakelijke wijnen, barstensvol fruit met een toegankelijke smaak.

Paul den Toom, voormalig wijninkoper in Nederland, verzorgt de export van de wijnen en was gastspreker van deze Lions avond. Hij werkt mee in de wijnkelder en maakt samen met eigenaar Jean Pierre de wijnen.
Klik hier om de website van Château de l’Horte te bezoeken.

Nog (meer) wijn bestellen?

Graag! Des te meer geld halen we op voor het goede doel! De twee speciale wijnen die werden geproefd in de VIP Room zijn op, van de andere 7 wijnen zijn nog dozen op voorraad. Op=op.
Met uitzondering van wijn nummer 6, zie onderstaande foto van het bestelformulier, kosten alle wijnen € 6,95 per fles (nummer 6 kost € 8,95 per fles) en zijn per doos van 6 te bestellen, totaal per doos € 41,70 (doos van nummer 6 totaal € 53,70).
Voor uw bestelling kunt u een e-mail sturen naar land.van.cuijk.overmaze@lions.nl. Vermeldt daarbij duidelijk welke wijn u wilt bestellen en hoeveel dozen. En uiteraard uw naam, adres en telefoonnummer. Onze penningmeester Harry Eckhardt regelt de rest. De dozen kunnen daarna bij Van der Valk in Cuijk worden opgehaald, of thuis worden gebracht! Dat kunt u zelf met onze penningmeester overleggen.

Project Details

DATUM

3 juni 2016

ORGANISATIE

Het Vergeten Kind

Project Gallery